AnnCristin Winroth

på sin gård Sunnadalens Islandshästar

AnnCristin Winroth

AnnCristin flyttade till Nilsland 2010. Hon letade en hästgård, och att det blev just i Tväråbäcksbygden beror på flera saker:
- Jag gillar den kuperade och fina naturen här - det påminner lite om mina barndomstrakter i Dalarna - och så hade jag en känsla av att det var trevligt, och att det händer en hel del i bygden.

- Jag trivs väldigt bra, men det sociala tar ju lite tid. Mina tre barn är på väg att flytta, så nu har jag mer tid och kan ta mig i väg på alla aktiviteter, så att jag lär känna fler.

AnnCristin har turridning med sina islandshästar som fritidsföretag, och jobbet har hon på Umeå universitet som lärare inom etnologi och kulturanalys.

- Jag tycker Tväråbäck är ”landet light”. Det finns många  bekvämligheter, det är nära till all service och ändå bor jag på landet.

- Jag tycker det är så fascinerande med den här bygden. Byarna hänger inte ens ihop och ligger utspridda, men ändå är det en sådan gemenskap och många jobbar för Tväråbäcksbygden. Själv jobbar jag med ett projekt för att hitta stigar så att fler kan ta sig ut i skogen, och markägare och alla andra har varit så himla positiva. Det hade jag nog inte riktigt väntat mig.

Copyright © 2012-2024 TVARABACKSBYGDEN.SE

Allt material som kan ses på sidan är skyddat enligt upphovsrättslagen och ägs av Tväråbäcks Intresseförening och Idrottsförening (TIF & TIK), såvida inget annat är angivet.
Inget material på sidan får distribueras, överföras, återanvändas, spridas, modifieras eller användas på annat sätt än för privat bruk utan skriftlig tillåtelse av Tväråbäcks Intresseförening och Idrottsförening (TIF & TIK).

Webadministratör: Jim Nordlund
Webmaster: Tommy Dellmar

crossmenu