Pressinbjudan 20/3 - 2012

Först att flytta till Tväråbäck får gratis mat ett halvår!
Tväråbäcksbygden välkomnar alla som flyttar hit. Som en extra bonus under vår inflyttningskampanj ger vi generösa inflyttningspresenter till de tre första som flyttar in:

Första som flyttar till Tväråbäcksbygden får en matkasse för 4 personer i 6 månader.
Tvåan får en generös flytthjälp, ersättning som motsvarar vad det kostar att flytta från en trea i Umeå till Tväråbäck.
Trean gratis flyttstädning, upp till en trea.

Tväråbäcksbygden är samlingsnamnet för byarna som aldrig ger sig. Nu drar vi igång igen! På söndag den 25 mars bjuder vi alla välkomna till en familjedag, då vi visar allt vad vi har att erbjuda i en fantastisk boendemiljö med billiga hus bara en halvtimme från stan.

I januari öppnade förskolan Rönnen i Tväråbäck, ett resultat av bybornas envisa kamp för att få en förskola nära byskolan och allaktivitetshuset Byarnas Hus i Tväråbäck. Ser vi tillbaka några år kan vi pricka av: Byskolan räddad, Byarnas Hus byggt och drivet av byborna - och för 15 år sedan den förra inflyttningskampanjen, som resulterade i att barnantalet i skolan fördubblades på ett år!

Det året, 1997, stod Tväråbäcksbygden för hela inflyttningsnettot i Vännäs kommun. Och nu är det alltså dags igen. Vi vill ha fler barn till skolan och förskolan, och vi vill att det ska lysa i fönstren i alla hus. Vi kör en kampanj på nätet, vi hörs i radioreklam, och vi har skickat ut vår Välkommenbroschyr till ca 8 000 familjer med barn i Umeå.

Vill du veta mer? Kontakta projektledare Lennart Engström; gå in på vår hemsida, på Facebook eller twitter.

Välkommen till Tväråbäck söndag den 25 mars kl 12-16!
12:00 Samling i skolan, visning av skolan, förskolan och Byarnas Hus.

13:00 Guidad rundtur i byarna med husvisnig.

13:00-16:00 Skotercafé med våfflor och loppis i Missionshuset, Tväråbäck

http://www.facebook.com/#!/groups/247652098650360/

www.twitter.com/tvaraback

Copyright © 2012-2024 TVARABACKSBYGDEN.SE

Allt material som kan ses på sidan är skyddat enligt upphovsrättslagen och ägs av Tväråbäcks Intresseförening och Idrottsförening (TIF & TIK), såvida inget annat är angivet.
Inget material på sidan får distribueras, överföras, återanvändas, spridas, modifieras eller användas på annat sätt än för privat bruk utan skriftlig tillåtelse av Tväråbäcks Intresseförening och Idrottsförening (TIF & TIK).

Webadministratör: Jim Nordlund
Webmaster: Tommy Dellmar

crossmenu